Koukuta asiakas

Verkot on vesillä, mutta kalat eivät ui haaviin?

Puhutaan konversio-optimoinnista. Konversio-optimointi on helpoiten selitettävissä jos kyseessä on verkkokauppa. Tällöin konversio mitataan useimmiten myyntinä. Konversio on siis sivustosi tavoite. Tavoitteita voi olla monia samaan aikaan samalla sivustolla, mutta ei tehdä tästä nyt turhan vaikeaa.

Ennenkuin voidaan keskittyä konversion optimointiin, eli tavoitteen saavuttamisen parantamiseen, pitää olla kirkkaana mielessä mikä sivuston tavoite on.

Esimerkki: Sinulla on sivusto jolla haluat parantaa tuotteesi tunnettuutta. Tällöin päätavoitteesi sivustolla ei ole myydä vaan saada ihmiset jäämään sivustolle. Tällöin konversio voisi olla vaikka jokin aika jonka kävijä käyttää sivuillasi. Sanotaan, että olet kehittänyt uuden golf-pallon jossa on gps-paikannus. Uskot, että kävijä on täysin ymmärtänyt mistä tuotteessasi on kysymys vasta kun hän on viipynyt sivuilla 5 minuuttia. Tällöin mitattava konversio on 5 minuutin vierailuaika.

Kävijän koukuttaminen onkin sitten enemmän taidetta kuin tiedettä. Mikä kiinnostaa potentiaalista asiakastasi? Videot ovat varmasti se helpoin ratkaisu tässä. Videot kiinnostavat ihmisiä aina, niistä saa paljon tietoa lyhyessä ajassa. Toki videon laatuun tulee kiinnittää huomiota. Se, että kuvaat 15 vuotta vanhalla kännykällä itseäsi puhumassa toimistolla monotonisella äänellä 13 minuuttia tuotteen ylivertaisuudesta, ei välttämättä toteuta tavoitetta. 

3D-animaatiot ja havainnollistavat sisällöt ovat kiinnostavia, antavat tuotteestasi ammattimaisen kuvan ja pitävät kävijän mielenkiinnon yllä. Budjetin ja omien taitojen puitteissa voi sivuille rakentaa vaikka pelin tai sen kaltaisen interaktiivisen tuote-esittelyn jossa asiakas voi käännellä tuotetta ja saa vaikka purettua sen osiin.

Jos sivustosi tarkoitus on myydä palveluitasi, hintalaskuri on yksi parhaimmista yksittäisistä keinoista tehostaa palvelun myyntiä. Kun ihmiset etsivät palvelua, he haluavat saada hinnan selville. Jos joku etsii vaikkapa autohuoltoa, hänellä on viisi palveluntarjoajan sivua auki ja yhdellä niistä on selkeä hinta esillä, hän lähes poikkeuksetta valitsee sen. 

Asiakkaamme ovat saaneet huikeita tuloksia aikaan pelkän hintalaskurin lisäämisen avulla. Kannattaa siis kokeilla.

Anna myös asiakkaillesi mahdollisuus tilata tuote/palvelu. Helppous on valttia.

Ystävällisin terveisin,
Harri Maunu
Yrittäjä

Sisältö

Sisältö