Hakukoneoptimointi.


Jos haluat sivuillesi kävijöitä ja sitä kautta lisää asiakkaita, haluat todennäköisesti, että sivusi löytyvät hakukoneista. Suomessa eniten käytetty hakukone on ehdottomasti Google.

Googleen pääsee näkyville myös maksetuille mainospaikoille, mutta hinta jonka mainospaikasta maksat määräytyy sen mukaan kuinka hyvin sivustosi vastaa orgaanisissa hauissa ostetulla hakusanalla. Maksat siis mainoksista enemmän ilman hakukoneoptimointia. Usein saattaa käydä jopa niin, ettei sivustoasi näytetä mainospaikoilla vaikka olisit ostanut mainospaikan. Tämä johtuu siitä, että Google ei halua mainostaa irrelevantteja sivustoja omille asiakkailleen, eli ns. googlettajille.

Hakukoneoptimointia voidaan tehdä monella tapaa ja siitä voi pyytää monenlaista hintaa. Ulkopuolisen on hyvin vaikea saada täyttä ymmärrystä ostamastaan palvelusta ja isojen toimijoiden sopimukset ovat yleensä pitkiä, joten nopeaa ulospääsyä ei ole vaikka tulisikin katumapäälle.

Useimmiten optimointia tehdään liukuhihnalla siten, että analysoidaan asiakkaan sivut ja lähetetään asiakkaalle lista asioista joita sivuille tulisi tehdä. Kuukauden päästä sama tehdään uusiksi. Vaikka muutokset ei itsessään ole vaikeita IT-osaajalle, niin koodaustaitojen puuttuessa sivustoa on hyvin vaikea alkaa kehittämään.

Toki osa kehitettävistä asioista sivustolla vaatii ulkoisia muutoksia sivustoon, joten ihan omin päin optimointia tekevä henkilö ei voi edes optimoinnin varjolla niitä tehdä. Osa tehtävistä asioista tehdään siis asiakkaan kanssa yhdessä, osassa ohjeistetaan tarvittaviin muutoksiin ja osa tehdään ilman, että asiakasta tarvitsee asialla vaivata.
HUOM!! Paikkoja vapaana rajoitetusti.

PERUS-paketin aloitusmaksu kesäkuun loppuun 0€
HINNASTO
TILAA HETI!

Mitä hakukoneoptimoinnilla saavutetaan?


1. Hakukoneoptimointi eli SEO, alentaa CPC (cost-per-click) hintaa

CPC, eli cost-per-click on hakukonemarkkinoinnin termi ja sillä tarkoitetaan sitä, että jokaisesta mainoksen klikkauksesta maksetaan jokin hinta. Hinta määräytyy muutaman tekijän mukaan, mutta yksi niistä on mainoksen laatu (quality score). Mainos katsotaan laadukkaaksi silloin kun hakusana jolla mainos näkyy, mainos itsessään ja kotisivut ovat sisällöltään linjassa.

Hakukoneoptimoinnilla pyritään siihen, että hakukone ymmärtäisi paremmin mitä sisältöä sivustosi sisältää. Sisältö ei voi olla linjassa mainoksen kanssa, jos hakukone ei tiedä mitä kyseinen sivu sisältää tai se on väärin jäsennelty. Useimmiten hakukoneoptimoinnissa myös itse sisältöä on muutettava laadukkaammaksi, jotta se olisi ihan oikeasti sen arvoista, että siinä on jotain mitä näyttää.

2. SEO lisää myyntiä

Tämä on ehkä selkein asia kaikista. Kuvitellaan tilanne, että sivuillasi käy 100 potentiaalista asiakasta ja heistä 15 ostaa sinulta jotain. Tuplaamalla kävijöiden määrän, tuplaat myös ostajien määrän. Käytännössä lähes jokainen hakukoneen käyttäjä valitsee hakutulossivun ensimmäiseltä sivulta palvelun jota hän etsii.

Vähän matematiikan alkeita tähän väliin: Jos siis hakukoneoptimoinnin ansiosta sivustosi siirtyy hakukoneen näyttämien tulosten toiselta sivulta ensimmäisen sivun toiseksi, klikkausten määrä kasvaa 2 prosentista noin 27 prosenttiin. Eli 27% kyseistä hakusanaa hakevista päätyy sivullesi. Jos kävijöitä oli aikaisemmin 100 ja ostajia 15 ni luvut ovat nousun jälkeen 1350 kävijää ja 202 ostajaa.

3. SEO kasvattaa myös ostajien määrää suhteessa kävijöihin (Konversio)

Varsinainen konversio-optimointi ei normaalisti kuulu hakukoneoptimointiin. Konversio-optimointiin kuuluu esim. copywriting eli "copy". Copyssä muutetaan sivuston tekstiasua houkuttelevammaksi, se on siis käytännössä psykologiaa. Hakukoneoptimointi kuitenkin parantaa jo itsessään konversiota, koska siinä puututaan sisällön laatuun, loogisuuteen ja parannetaan sivuston latausnopeutta. Näillä seikoilla asiakkaat viihtyvät sivulla paremmin ja näin ollen ostavat tuotteitasi tai palveluitasi useammin.

Palataanpa siis matematiikan tunnille: 100 asiakasta, joista on 15 ostajia. Hakukoneoptimoinnin ansiosta 100:sta asiakkaasta 22 päätyy ostamaan tuotteitasi. Tähän kun lisätään nousu tulosten toiselle sijalle, sivustollasi vierailee 1350 kävijää, joista 297 päätyy ostajaksi.

4. Projekti antaa sinulle arvokasta oppia

Kun työskentelet hakukoneoptimointia tekevän yrityksen kanssa, opit väistämättä paljon uusia asioita markkinoinnista. Opit ymmärtämään enemmän siitä miksi, joku toinen myy enemmän kuin sinä ja mitä sinun pitäisi asialle tehdä. Joudut aina väistämättä osallistumaan projektiin, koska hakukoneoptimointia tuottava yritys ei voi kirjoittaa puolestasi palvelukuvauksia uusiksi. Hakukoneoptimointia tekevä yritys voi vain näyttää sinulle oikean suunnan ja antaa siihen tarvittavat työkalut.

Kysymys onkin siis kumppanuudesta ja yhteisestä projektista. Moni yrittäjä haluaakin avaimet käteen ratkaisun hakukoneoptimoinnissa ja ostaa sen isolta ja kankealta yritykseltä, mutta todellisuudessa sillä rahalla ei saa kuin sen mielenrauhan ja ajatuksen, että kaikki voitava on nyt tehty.

5. Lisää tietoa sivustoliikenteestä

Useimmille Google Analyticsin perusteet on hallussa, mutta ei kaikille. Hakukoneoptimoinnin yhteydessä asennettavan Google Analyticsin avulla pääset katsomaan tietoja käyttäjista ja heidän käyttäytymisestään sivullasi. Etenkin verkkokauppa-yrittäjille Google Analytics on erittäin tärkeä väline.

Hakukoneoptimoinnin palvelutasot.


Full Heart Median hakukoneoptimoinnin palvelutasot on jaettu viiteen osaan.

STARTTI soveltuu hyvin pienille aloitteleville yrittäjille jotka haluavat, että heidän sivunsa fiksataan Google-valmiuteen. Sivustolle suoritetaan tekninen hakukoneoptimointi mahdollisuuksien mukaan. Alusta jolla sivusto on tehty saattaa rajoittaa joitain toimenpiteitä. Samalla yrittäjä saa tärkeä oppia tulevaisuuteen, jotta osaisi kehittää sivustoaan oikeaan suuntaan.

PERUS-paketti on yleisin pienten yritysten hakukoneoptimoinnin ratkaisumalli. Kuukausittaisten toimenpiteiden lisäksi kartoitetaan oikeat hakusanat ja tehdään kaikki tarvittavat toimenpiteet.

KATTAVA ja TULOS soveltuu parhaiten niille, joilla on laajempi palvelu tai tuotevalikoima ja optimointia suoritetaan samaan aikaan eri hakusanoille ja jopa ei eri asiakasryhmille.

TULOS+ on isomman verkkokaupan palvelumalli ja täysin räätälöitävissä tarpeen mukaan. Se voi esimerkiksi sisältää myös tuotteiden syötön ja kuvien käsittelyn.

Hinnasto.


 STARTTIPERUSKATTAVATULOSTULOS+ (eKauppa)
Hakusanojen määrä-1 -34-1011-5050+
Aloitusmaksu890€0€
(Norm. 1600€)
2500€6500€alk. 7500€
Kuukausimaksu-190e290e590ealk. 790e
Indexoinnin toimintaKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Palvelimen ja sivuston toiminta, analyysi & raporttiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Hakusanojen etsiminen ja valitseminenEIEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Hakusanojen toiminnan vaikutuksen analyysiEIEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Meta tiedot: otsikko ja kuvausKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Robots.txt optimointiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Sitemap.xml valmistus ja rekisteröintiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Google my businessEIEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Mobiilioptimoinnin analysointi & raporttiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Mobiilioptimoinnin toteutusKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Sivustoarkkitehtuurin analysointi & raporttiEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Google analytics/ google tag manager asennusKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
GA / GTA kävijä-analyysi ja konversioseurantaEIEIEIEIKYLLÄ
On-page sivustokarttaKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Kuvien optimointiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
301 uudelleenohjausKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
404 sivun kustomointiEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
HTML malli (scheme)KYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Canonical analyysi ja korjausKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Sivuston tuoreuden ylläpito (kuukausittainen)EIEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Ulospäin suuntautuvien linkitysten tarkistus ja korjausKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
HakusanaraportointiEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
ToteutusraportointiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
TulosraportointiEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Datan korostus (google data highlight snippets)KYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Sisäisen linkityksen optimointiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Otsikkojen optimointi (h1,h2 , h3 jne)KYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Toistuvan sisällön tarkistus ja analyysi (duplicate content)KYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Facebook open graph tägitKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Mobiilikäytön analyysiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Median universaali optimointiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
KäyttöliittymäanalyysiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Videon ja kuvan xml sivukarttaKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Käyttäjien käyttäytymisanalyysi (KUUKAUSITTAINEN)EIEIEIKYLLÄKYLLÄ
CTA sisällön analyysi ja toteutusEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Serp kilpailijaseurantaEIEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Sivuston nopeuden optimointiKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Yksilöity hallintapaneeli asiakkaan käyttöönEIEIEIKYLLÄKYLLÄ
Markkinoinnin tukiEIEIEIKYLLÄKYLLÄ
Sivuston kävijätiedotEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Selaimen välimuistin hyödyntäminenKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Gzip pakkauksen käyttöönottoKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Markkinoinnin suunnittelu statistiikan perusteellaEIEIEIEIKYLLÄ
Hakusanaorientoituneen sisällön tuottaminenEIKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ
Kävijöiden käyttämien hakusanojen tarkistusKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄKYLLÄ

Pyydä tarjous!