5 vinkkiä Instagram mainoksen tekoon

Ari Leskinen Blogitekstit

Oletko miettinyt mainontaa Instagramissa? Se on oiva tapa tuoda tuotteita ja palveluita esille. Ja mikä parasta, ikinä ei tiedä mikä idea lähtee oikein kunnolla lepattamaan ja tuo sekä seuraajia että maksavia asiakkaita yrityksellesi.

1. Herätä huomio

Instagram mainokset on ripoteltu ”feediin” eli käyttäjän seinälle muiden kuvapäivitysten joukkoon. Instagramin syötettä, eli seinää selataan aika vauhdilla läpi ja mainokset ohitetaan nopeasti, jos niissä ei ole mitään kiinnostavaa. On siis tärkeää olla luova. Herätä huomio ja pysäytä käyttäjä mainoksesi kohdalle. Älä tee mitä muut tekee, vaan tee sitä mitä muut ei tee. Ole oma itsesi.

Tässä esimerkiksi yksi tekemämme mainos instagramiin.

2. Panosta mainoksen laatuun

Tärkein asia on kuvien ja videoiden laatu. Tuskin menet katsomaan esimerkiksi asuntoa, jos asunnon esittelykuvissa esiintyy puolikas keittiönpöytä sekä vaatehuone ja eteisen kuraiset saappaat. Jos itseltäsi ei kuvaus luonnistu, on syytä käyttää ammattilaista.

Toinen vaihtoehto on kuvapankit. Ne eivät välttämättä ole kalliita ja ilmaiseksikin voi jo päästä pitkälle. Suosituin kaikista ja ehdottomasti oma lempparini on Unsplash.com. Palvelun kuvia saa käyttää niin kaupallisesti kuin ei-kaupallisestikin, kuvaajan nimeä kuitenkin suositellaan jakamaan kuvan yhteydessä.

Mainosta vain yhtä tuotetta.
EI NÄIN!

3. Mieti mainosteksti tarkkaan

Mitä oikein mainostat? On aivan turhaa selitellä liikoja. Lyhyt ja ytimekäs mainosteksti on paras. Niin kuin jo aikaisemmin mainitsin, selausvauhti Instagramissa on nopea.

Älä laita itse kuvaan mitään tekstiä tai muuta grafiikkaa, vaan käytä mainostektiin tarkoitettua kenttää.

4. Ohjaa käyttäjä oikeaan paikkaan

Mainos on aivan turha, jos se ei ohjaa mihinkään. Jos mainostat esimerkiksi tiettyjä lenkkareita, on hyvä ohjata liikenne suoraan sivuille, josta lenkkarit saa ostettua. Ei verkkokauppasi etusivulle. Mitä helpommin potentiaalinen asiakas pääsee ostamaan lenkkarit, sitä varmemmin hän ostaa ne.

5. Pidä huoli finaalista

Instagramia käytetään suurimmaksi osaksi mobiililaitteilla. On siis erittäin tärkeää, että paikka mihin mainos ohjaa toimii myös niillä. Jos finaali sijaitsee yrityksesi kotisivuilla tai verkkokaupassa, pidä huoli että ne ovat responsiiviset.

Parhain terkuin,
Ari Leskinen